top of page
judith.jpg

Judith de Jong-Westerneng, dierenarts

Ik ben Judith de Jong-Westerneng, dierenarts en eigenaar van Dierenkliniek Broek in Broek in Waterland. Ik heb vrijwel mijn hele leven in dit mooie dorp gewoond en ik ben ook al mijn hele leven een echte dierenvriend. Zelf hebben wij thuis twee honden, twee katten en twee pony's die elders zijn ondergebracht.

Als klein kind riep ik al dat ik dierenarts wilde worden en dat is gelukt. In 2008 heb ik mijn dierenartsdiploma behaald en ben ik druk aan het werk geweest met vrijwel alle diersoorten. Na jaren in loondienst bleef het bij mij echter kriebelen. Ik wilde mijn eigen dierenkliniek runnen. Mijn passie en liefde voor het vak en de dieren volledig tot uiting brengen, mijn eigen idealen nastreven en daarmee de dieren gezond houden en beter maken.

Ik vind het heel belangrijk dat zowel mens als dier zich op hun gemak voelen bij mij. Daardoor is het dierenartsbezoek gelijk minder stressvol voor uw dier.

Als dierenarts hou ik net zoveel van mensen als van dieren. Met onze kliniek onderscheiden wij ons door onze betrokkenheid bij zowel onze patiënten als cliënten. Daarnaast kunt u erop vertrouwen dat u dier juist op diergeneeskundig vlak bij ons in goede handen is. We blijven ons op veterinair gebied ontwikkelen en investeren in onze kennis, kunde en mogelijkheden.

Nel Westerneng-Malenstein, assistente

Ik ben Nel Westerneng, moeder van Judith. Zelf ben ik opgegroeid op een boerderij en woon inmiddels al meer dan 40 jaar in Broek in Waterland. Thuis hebben wij een schat van een  kat, Lieffie, die graag geknuffeld wordt en ook hondje Sjaak van Judith is regelmatig bij ons te vinden. We hebben acht kleinzoons en een kleindochter, en passen regelmatig op.

Vanaf de start van de kliniek ben ik er vaak te vinden. Ik vind het belangrijk dat mens en dier zich op hun gemak voelen bij ons en daar probeer ik mijn steentje aan bij te dragen.

dootje.jpg
iris.jpg

Dominique Hulsebos, paraveterinair

 

Ik ben Dominique Hulsebos en ik ben op maandag, dinsdag en vrijdag in de kliniek te vinden.

Na mijn afstuderen in 2017 ben ik meteen bij Dierenkliniek Broek aan de slag gegaan en ik heb het hier ontzettend naar mijn zin.  Als kind was ik al gek op dieren en dat ben ik nog steeds. In mijn vrije tijd ben ik graag op de boerderij tussen de paarden of breng ik tijd door met mijn zoontje Lucas.

Ik vind het belangrijk dat mens en dier zich op de kliniek op hun gemak voelen en daar doe ik dan ook mijn uiterste best voor. Ik ben altijd in voor een praatje.

Ik assisteer heel erg graag tijdens spreekuren en bij operaties en gebitsbehandelingen. En ook in de opname zijn onze patiënten bij mij in goede liefdevolle handen.

 Ik heb me door middel van nascholing verder gespecialiseerd in het assisteren bij de anesthesie en de laparoscopie. Onze ontwikkeling houdt nooit op, en dat maakt ons vak zo ontzettend leuk!

 

 

Iris Pronk, floormanager

Ik ben Iris Pronk, afgestudeerd aan de Hogeschool Inholland en sinds mei 2021 werkzaam bij Dierenkliniek Broek. U zult mij vaak aan de balie vinden. Daar bied ik graag een luisterend oor en probeer ik al onze klanten zo goed mogelijk te helpen. Daarnaast werk ik ook veel achter de schermen waarbij ik ervoor zorg dat alles op rolletjes loopt. Ik zorg er onder andere voor dat we voeding en medicatie op voorraad hebben en ik zoek naar alternatieven als bepaalde producten niet verkrijgbaar zijn. Natuurlijk sta ik soms ook als assistente in de spreekkamer en help ik onze collega's in de operatiekamer en opname.

Thuis heb ik maar liefst drie katten en ook nog twee pony genaamd Gina en Saar waar ik ook veel tijd mee spendeer. Samen met mijn vriend woon ik Purmerend.

Tamara Schouten, paraveterinair

Ik ben Tamara Schouten, kom uit Amsterdam en werk sinds januari 2021 officieel bij Dierenkliniek Broek. Daarvoor was ik al vaker op de kliniek, eerst als stagiair en later ook als invalkracht tijdens bijvoorbeeld vakanties. In de operatiekamer ben ik op mijn  best, ik ken al onze apparatuur ontzettend goed en zorg ervoor dat alle apparatuur en instrumenten uitstekend onderhouden zijn. In het bijzonder ben ik fan van onze automatische beademingsapparatuur die ik met liefde bedien tijdens grotere ingrepen zoals bij laparoscopie. Dieren in onze opname zijn bij mij in goede handen.

U ziet mij ook vaak in de spreekkamer waar mijn speciale interesse uitgaat naar konijnen. Ook geef ik graag puppy- of kittenchecks en geef ik advies over voeding en gebitsverzorging.

bottom of page