top of page

Judith de Jong-Westerneng, dierenarts

Ik ben Judith de Jong-Westerneng, dierenarts en eigenaar van Dierenkliniek Broek in Broek in Waterland. Ik heb vrijwel mijn hele leven in dit mooie dorp gewoond en ik ben ook al mijn hele leven een echte dierenvriend. Zelf hebben wij thuis twee honden, één kat en mijn pony die elders is ondergebracht.

Als klein kind riep ik al dat ik dierenarts wilde worden en dat is gelukt. In 2008 heb ik mijn dierenartsdiploma behaald en ben ik druk aan het werk geweest met vrijwel alle diersoorten. Na jaren in loondienst bleef het bij mij echter kriebelen. Ik wilde mijn eigen dierenkliniek runnen. Mijn passie en liefde voor het vak en de dieren volledig tot uiting brengen, mijn eigen idealen nastreven en daarmee de dieren gezond houden en beter maken.

Ik vind het heel belangrijk dat zowel mens als dier zich op hun gemak voelen bij mij. Daardoor is het dierenartsbezoek gelijk minder stressvol voor uw dier.

Als dierenarts hou ik net zoveel van mensen als van dieren. Met onze kliniek onderscheiden wij ons door onze betrokkenheid bij zowel onze patiënten als cliënten. Daarnaast kunt u erop vertrouwen dat u dier juist op diergeneeskundig vlak bij ons in goede handen is. We blijven ons op veterinair gebied ontwikkelen en investeren in onze kennis, kunde en mogelijkheden.

Portret-6.jpg
Portret-1.jpg

Nel Westerneng-Malenstein, assistente

Ik ben Nel Westerneng, moeder van Judith. Zelf ben ik opgegroeid op een boerderij en woon inmiddels al meer dan 40 jaar in Broek in Waterland. Thuis hebben wij een schat van een  kat, Lieffie, die graag geknuffeld wordt en ook hondje Sjaak van Judith is regelmatig bij ons te vinden. We hebben acht kleinzoons en een kleindochter, en passen regelmatig op.

Vanaf de start van de kliniek ben ik er vaak te vinden. Ik vind het belangrijk dat mens en dier zich op hun gemak voelen bij ons en daar probeer ik mijn steentje aan bij te dragen.

Dominique Hulsebos, paraveterinair

 

Ik ben Dominique Hulsebos en ik ben op maandag, dinsdag en vrijdag in de kliniek te vinden.

Na mijn afstuderen in 2017 ben ik meteen bij Dierenkliniek Broek aan de slag gegaan en ik heb het hier ontzettend naar mijn zin.  Als kind was ik al gek op dieren en dat ben ik nog steeds. In mijn vrije tijd ben ik graag op de boerderij tussen de paarden of breng ik tijd door met mijn zoontje Lucas.

Ik vind het belangrijk dat mens en dier zich op de kliniek op hun gemak voelen en daar doe ik dan ook mijn uiterste best voor. Ik ben altijd in voor een praatje.

Ik assisteer heel erg graag tijdens spreekuren en bij operaties en gebitsbehandelingen. En ook in de opname zijn onze patiënten bij mij in goede liefdevolle handen.

 Ik heb me door middel van nascholing verder gespecialiseerd in het assisteren bij de anesthesie en de laparoscopie. Onze ontwikkeling houdt nooit op, en dat maakt ons vak zo ontzettend leuk!

 

 

Iris Pronk, floormanager

Ik ben Iris Pronk, afgestudeerd aan de Hogeschool Inholland en sinds mei 2021 werkzaam bij Dierenkliniek Broek. Je kunt mij eigenlijk in de hele kliniek vinden, zowel aan de balie als in de spreekkamer als de operatiekamer. Bij de balie bied ik graag een luisterend oor en probeer ik al onze klanten zo goed mogelijk te helpen.
Natuurlijk sta ik ook met enige regelmaat als assistente in de spreekkamer. Dankzij de cursus "Anesthesie bij dieren" die ik gevolgd heb, sta ik ook graag in de operatiekamer, waar ik dan de narcose begeleid.
Daarnaast werk ik ook veel achter de schermen, waarbij ik ervoor zorg dat alles op rolletjes loopt. Ik zorg er onder andere voor dat we voeding en medicatie op voorraad hebben en ik zoek naar alternatieven als bepaalde producten niet verkrijgbaar zijn.
Thuis heb ik maar liefst drie katten: Sep, Tom & Noa en een Finse Lappenhond: Lumi. Tevens ben ik vaak te vinden op de boerderij van mijn ouders. Daar staat namelijk mijn pony: genaamd Saar. Samen met mijn vriend Martijn woon ik Purmerend.

bottom of page