top of page

Tandheelkunde

Voor alle tandheelkundige behandelingen, maken we bij Dierenkliniek Broek gebruik van een moderne dentale unit. Dit is een tandheelkundig apparaat (vergelijkbaar met die van uw eigen tandarts), dat ons in staat stelt om met uiterste precisie te werken.

Doe de GRATIS online gebitscheck voor uw hond of kat: klik hier

Tandheelkundige behandelingen van hond en kat

Tandplak en tandsteen worden met behulp van een ultrasone scaler en handinstrumentarium verwijderd. Ook voor het trekken van tanden of kiezen (extracties), gebruiken we onze dentale unit. Hierdoor wordt er nauwkeuriger en sneller gewerkt. Ook voor uw dier heeft dit voordelen. De behandeling duurt korter en er ontstaat bij extracties minder schade aan het tandvlees en de kaak.

Wij beschikken over een digitaal dentaal röntgenapparaat. Daarmee kunnen we nog nauwkeuriger zien of er tanden of kiezen zijn aangetast.

Indien er tanden of kiezen getrokken worden krijgt u dier voorafgaand, tijdens en na de behandeling adequate pijnstilling. Narcose is in alle gevallen noodzakelijk.
 

Doordat wij de beschikking hebben over gasnarcose kunnen ook senioren patiënten veilig onder

narcose worden gebracht. Tijdens de ingreep wordt uw huisdier nauwlettend in de gaten gehouden

door de monitor die wij aansluiten op uw dier.

Voor sommige behandelingen is het noodzakelijk om uw dier te behandelen met een antibioticum.

U krijgt dan een kuur mee om voor, of na de behandeling te geven.

 

Het tarief is afhankelijk van het gewicht van uw dier,

de duur van de behandeling en de noodzakelijke extracties. Wij geven u vooraf altijd een prijsindicatie.


Tandheelkundige behandeling van konijnen en knaagdieren

Helaas krijgen veel konijnen en knaagdieren te maken met problemen aan hun gebit. Tanden en kiezen groeien door en bij scheefstand of een verkeerd rantsoen ontstaan er problemen. Bij dergelijke problemen zal het uiteindelijk noodzakelijk zijn om uw dier elke 4-8 weken te laten nakijken en behandelen.

 

Het knippen van de voortanden kan veelal zonder narcose of sedatie plaatsvinden.

Voor behandelingen aan de kiezen, het knippen, vijlen en eventueel trekken, dient de bek wijd open gesperd te worden. Voor konijnen en knaagdieren is dat een uiterst vervelende handeling die veelal leidt tot zeer veel weerstand. Hierdoor kan het kaakgewricht ontwricht worden waarna het dier nooit meer zelfstandig zal kunnen eten. Daarom achten wij het noodzakelijk om deze behandelingen uitsluitend uit te voeren onder narcose. Het welzijn van uw geliefde huisdier staat immers voorop.

bottom of page