top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJudith de Jong - Westerneng

Wat is goed?

Hoe weet je nou als eigenaar welke dierenarts er bij je past? Hoe weet je nu of goed wel echt goed is? En is zomaar goed wel goed genoeg als het gaat om je meest geliefde huisdier? Er zijn zoveel verschillende soorten dierenartsen.

Ik denk dat onze kracht, mijn kracht, is dat ik anders ben. Anders als mens, anders als dierenarts. Diep van binnen ligt mijn kracht. Ik hou het graag persoonlijk, wil de mensen leren kennen die voor mij staan. En ik wil het goed doen, niet alleen maar met de beste intenties maar ook met de allerbeste zorg die ik kan leveren, die wij met ons hele team kunnen leveren. Iedereen zet zijn beste beentje voor. We investeren met elkaar in onze kennis en kunde en apparatuur.

Als we iets doen, doen we het goed, misschien is dat wel ons belangrijkste motto. Ik weet waar mijn kennis en kunde ophouden en ik weet wanneer en voor welke problemen ik mijn patiënten moet doorsturen.

Er is de afgelopen decennia zoveel veranderd op het gebied van de diergeneeskunde dat we niet stil kunnen blijven staan. We blijven investeren in kennis en in nieuwe behandelmethoden en veilige en moderne apparatuur.


Veterinaire zorg is maatwerk, ieder dier is uniek en ieder probleem vraagt om een specifieke aanpak. Aan mij de schone taak om uit te leggen waarom een bepaalde behandeling of operatie noodzakelijk is. Dat probeer ik zoveel mogelijk te doen in heldere begrijpbare taal.

En ook als het niet meer gaat, als ik een dier niet kan genezen, als hij of zij lijdt, ook dan sta ik er, help ik een medemens bij een van de moeilijkste beslissingen die er te maken valt. Vanuit mijn kracht, het welzijn van het dier voorop, met gevoel, met medeleven, met een schouder om op uit te huilen en met soms een traan. Want geluk en verdriet liggen heel dicht naast elkaar.

78 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page